Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+
(0226) 31 44 30

Op afdeling Dorpsakker wonen 7 bewoners met dementie voor zorg met behandeling. Dat wil zeggen dat voor de medische zorg naast de huisarts ook een specialist ouderengeneeskunde betrokken is. Samen met een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en een psycholoog vormen zij het behandelteam.

Omdat alle bewoners de diagnose dementie hebben is op afdeling Dorpsakker de wet zorg en dwang van toepassing. Voor meer informatie over de wet zorg en dwang en ons beleid hierop klikt u op deze link.

Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement en kan gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. Elke dag kunnen de bewoners rekenen op de medewerkers in de zorg en op medewerkers die zorgen voor het eten en drinken. We vinden het belangrijk dat we bewoners zoveel het kan betrekken bij de dagelijks voorkomende activiteiten zoals koffie zetten en samen drinken, tafel dekken, samen eten en opruimen. Je nuttig voelen draagt bij aan een zinvolle besteding van de dag. Naast zinvol bezig zijn besteden we natuurlijk ook aandacht aan ontspannende activiteiten. U kunt hierbij aan creatieve bezigheden denken, maar ook aan het spelen van een spel.

In het appartement is een hoog-laag bed aanwezig. Sommige zorgappartementen beschikken over een terras beschikken. Bekijk hieronder foto’s en plattegronden van enkele zorgappartementen.

Wensen en gewoonten van onze bewoners brengen we in de eerste weken na de verhuizing naar Horizon in kaart. Dat doen we door samen met de bewoner en familie een levensboek te maken. We willen bewoners graag ondersteunen in het leven zoals zij dat willen leiden en zoveel mogelijk zichzelf mogen en kunnen zijn.

We zijn blij met de vrijwilligers die net dat extraatje kunnen doen samen met een bewoner. Wanneer een bewoner een wens heeft, denk aan een wandeling buiten of even naar het winkelcentrum, dan kunnen we een beroep doen op één van onze vrijwilligers.

Aanvragen indicatie CIZ

Voor informatie en het aanvragen van een CIZ indicatie verwijzen wij u naar https://www.ciz.nl/aanvraag-doen

Kosten

U kunt voor rekening van de Wet Langdurige Zorg in Horizon Zorgcentrum wonen en zorg ontvangen. Wel betaalt u mee aan de kosten door middel van de eigen bijdrage WLZ. Deze bijdrage is wettelijk verplicht. Hoeveel u betaalt aan eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Op de website www.zorgrekenen.nl kunt u inzien hoe hoog uw eigen bijdrage is.

Horizon Zorgcentrum is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Horizon Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Back To Top