Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+
(0226) 31 44 30

In Horizon zorgcentrum zijn verschillende aandachtsgebieden te onderscheiden.

  • Geestelijke zorg
  • Dementie
  • Palliatieve zorg
  • Wondverpleegkundige
  • GVP-er

Geestelijke verzorging

In Horizon Zorgcentrum kunt u gebruik maken van geestelijke verzorging. Het verlies van een dierbare of een ingrijpende gebeurtenis kan veel vragen en emoties oproepen. De zorgmedewerkers van Horizon Zorgcentrum staan voor u klaar om naar u te luisteren en ondersteuning te bieden. Naast de predikant of priester van uw eigen kerkgemeenschap kunt u ook een beroep doen op de geestelijk verzorger van Horizon zelf, ongeacht uw levensbeschouwelijke achtergrond.

Wilt u met de geestelijk verzorger praten over:
o             gebeurtenissen in uw leven;
o             wat u bezighoudt: angst, verdriet, de moeite met afscheid nemen, met loslaten;
o             wat geloof en levensovertuiging voor u betekent;
o             moeilijke beslissingen.

Zoekt u naar:
o             rituelen rond het afscheid;
o             troostende en bemoedigende teksten;
o             iemand die luistert.

Dan kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorger via een zorgmedewerker. Als u en uw familie samen behoefte hebben aan ondersteuning van een geestelijk verzorger, kunt u dit ook via een zorgmedewerker aanvragen.

De geestelijk verzorger biedt u de mogelijkheid om in alle rust te praten en te zoeken naar eigen antwoorden op persoonlijke levensvragen. Uiteraard zijn deze gesprekken vertrouwelijk.

Wondconsulent

Mijn naam is Angelique de Groot en ik ben werkzaam als wondconsulent bij Horizon Zorgcentrum. Mijn expertise ligt op het gebied van complexe wonden, zoals open benen, doorligwonden, wonden veroorzaakt door tumoren, chirurgische wonden, brandwonden, vocht in de benen (oedeem) en traumawonden. Binnen mijn functie bied ik praktische ondersteuning bij het vergroten van kennis op het gebied van basiswondverzorging en huidproblemen. In nauw overleg met de behandelend arts stel ik behandelplannen op om hoogwaardige zorg te waarborgen, waarbij zowel de actieve behandelingen als het comfortbeleid van groot belang zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan het bespreken van wensen en mogelijkheden op een toegankelijke manier.

Voor verdere vragen of contact kunt u mij bereiken op:

Telefoonnummer: 06-13458296

Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag.

Dementie

Wegwijzerdementie.nl: uniek hulpmiddel voor naasten van mensen met dementie

De website Wegwijzerdementie.nl is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning. Op deze website staat het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland Noord.

Mantelzorgers van mensen met dementie zitten met talloze vragen. Zoals: wat staat me te wachten? Hoe kan ik omgaan met het veranderde gedrag van mijn naaste? Wat moet ik regelen? Maar ook: welke hulp is er mogelijk en waar vind ik die? Wegwijzerdementie.nl geeft niet alleen inhoudelijke informatie, maar laat ook zien welke zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt hulp kunnen bieden.

18 gemeenten

Wegwijzerdementie.nl toont het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in alle 18 gemeenten waar het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord actief is. Mantelzorgers kunnen in het aanbod zoeken op diverse manieren. Zo is er een handig kaartje waardoor je in één oogopslag ziet welke hulp er beschikbaar is in je omgeving. Daarbij kun je de resultaten filteren op diverse manieren: woonplaats, regio, het soort hulp of de fase van dementie.

Overbelast

Op dit moment zijn er 12.000 mensen met dementie in Noord-Holland Noord. Hun aantal zal naar verwachting verdubbelen tot ruim 24.000 in 2040. Dementie is enorm ingrijpend, zowel voor degenen die de ziekte krijgen als voor hun partners en andere naasten. 50 procent van de mantelzorgers van mensen met dementie voelt zich zwaar belast. Ervaringsdeskundige Ria Beijersbergen zegt dan ook: ‘Alles wat voorkomt dat mantelzorgers uitgeput raken, is welkom.’

Het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord is een samenwerkingsverband van 23 zorginstellingen, thuiszorg, welzijnsorganisaties en de drie regionale afdelingen van Alzheimer Nederland. Samen zetten we ons in om de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in onze regio structureel te verbeteren. Dat doen we door onze kennis te delen, samen te werken en gezamenlijk projecten op te zetten en uit te voeren. Dat is nodig, want het aantal mensen met dementie in deze regio (regio Alkmaar, West-Friesland en Kop van Noord-Holland) zal de komende 20 jaar bijna verdubbelen.

Horizon Zorgcentrum is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Horizon Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Back To Top