In Horizon zorgcentrum zijn verschillende aandachtsgebieden te onderscheiden.
- Geestelijke zorg
- Dementie
- Palliatieve zorg
- Wondverpleegkundige
- GVP-er
Geestelijke verzorging
In Horizon Zorgcentrum kunt u gebruik maken van geestelijke verzorging. Het verlies van een dierbare of een ingrijpende gebeurtenis kan veel vragen en emoties oproepen. De zorgmedewerkers van Horizon Zorgcentrum staan voor u klaar om naar u te luisteren en ondersteuning te bieden. Naast de predikant of priester van uw eigen kerkgemeenschap kunt u ook een beroep doen op de geestelijk verzorger van Horizon zelf, ongeacht uw levensbeschouwelijke achtergrond.
Wilt u met de geestelijk verzorger praten over:
o gebeurtenissen in uw leven;
o wat u bezighoudt: angst, verdriet, de moeite met afscheid nemen, met loslaten;
o wat geloof en levensovertuiging voor u betekent;
o moeilijke beslissingen.
Zoekt u naar:
o rituelen rond het afscheid;
o troostende en bemoedigende teksten;
o iemand die luistert.
Dan kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorger via een zorgmedewerker. Als u en uw familie samen behoefte hebben aan ondersteuning van een geestelijk verzorger, kunt u dit ook via een zorgmedewerker aanvragen.
De geestelijk verzorger biedt u de mogelijkheid om in alle rust te praten en te zoeken naar eigen antwoorden op persoonlijke levensvragen. Uiteraard zijn deze gesprekken vertrouwelijk.
Wondverpleegkundige
Mijn naam is Angelique de Groot, werkzaam in Horizon als wondconsulent.
Ik ben in 2019 afgestudeerd aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ik werk 24 uur in Horizon, zowel intramuraal als extramuraal.
Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag.
Ik bied ondersteuning bij het verbreden van de kennis m.b.t. de basis-wondzorg/ huidproblemen/ decubitus behandeling bij categorie I en II en decubituspreventie.
Ik stel hierbij behandelplannen op in overleg met de behandelend arts. Het bieden van zorg op maat is hierin van belang voor zowel de actieve behandelingen als de behandelingen naar comfort. Wensen en mogelijkheden worden hierin laagdrempelig besproken.
Contactgegevens:
Telefoonnummer 06-13458296
Dementie
Wegwijzerdementie.nl: uniek hulpmiddel voor naasten van mensen met dementie
De website Wegwijzerdementie.nl is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning. Op deze website staat het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland Noord.
Mantelzorgers van mensen met dementie zitten met talloze vragen. Zoals: wat staat me te wachten? Hoe kan ik omgaan met het veranderde gedrag van mijn naaste? Wat moet ik regelen? Maar ook: welke hulp is er mogelijk en waar vind ik die? Wegwijzerdementie.nl geeft niet alleen inhoudelijke informatie, maar laat ook zien welke zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt hulp kunnen bieden.
18 gemeenten
Wegwijzerdementie.nl toont het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in alle 18 gemeenten waar het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord actief is. Mantelzorgers kunnen in het aanbod zoeken op diverse manieren. Zo is er een handig kaartje waardoor je in één oogopslag ziet welke hulp er beschikbaar is in je omgeving. Daarbij kun je de resultaten filteren op diverse manieren: woonplaats, regio, het soort hulp of de fase van dementie.
Overbelast
Op dit moment zijn er 12.000 mensen met dementie in Noord-Holland Noord. Hun aantal zal naar verwachting verdubbelen tot ruim 24.000 in 2040. Dementie is enorm ingrijpend, zowel voor degenen die de ziekte krijgen als voor hun partners en andere naasten. 50 procent van de mantelzorgers van mensen met dementie voelt zich zwaar belast. Ervaringsdeskundige Ria Beijersbergen zegt dan ook: ‘Alles wat voorkomt dat mantelzorgers uitgeput raken, is welkom.’
Het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord is een samenwerkingsverband van 23 zorginstellingen, thuiszorg, welzijnsorganisaties en de drie regionale afdelingen van Alzheimer Nederland. Samen zetten we ons in om de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in onze regio structureel te verbeteren. Dat doen we door onze kennis te delen, samen te werken en gezamenlijk projecten op te zetten en uit te voeren. Dat is nodig, want het aantal mensen met dementie in deze regio (regio Alkmaar, West-Friesland en Kop van Noord-Holland) zal de komende 20 jaar bijna verdubbelen.