Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+
(0226) 31 44 30

Ik ben Miriam Huizenga en werk als gezondheidszorg psycholoog in Horizon. Daarnaast ben ik moeder van twee pubers: Job en Pieter. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten met mijn partner en oudste zoon, lees ik psychologieboeken en ben ik dol op schat zoeken in kringloopwinkels.

Al 20 jaar doe ik dit werk met veel plezier in de ouderenzorg: elke dag is anders, want elk mens is anders!

Als psycholoog ben ik er voor mensen die door omstandigheden angstig, somber of verward zijn. Het kan heel fijn zijn om samen de moeilijke gedachten te ordenen, zodat je tussen de bomen door het bos weer gaat zien. Vaak ontstaat er door de gesprekken ruimte en lichtheid en kun je weer vooruit.

Ook werk ik samen met het zorgteam en andere behandelaren zoals de specialist ouderengeneeskunde om onbegrepen gedrag bij mensen met dementie in goede banen te leiden. Bij dementie zoals de ziekte van Alzheimer verlies je vaardigheden waardoor dingen die voorheen als vanzelfsprekend gingen, nu steeds moeizamer worden. Dat is lastig en verdrietig voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor de mensen daaromheen zoals familie, vrienden en de zorg. De psycholoog kan uitleg geven over hoe het komt dat dit gebeurt en ook over gedrag dat soms ontstaat. Achterdocht, passiviteit, boosheid en onrust bijvoorbeeld. Vaak hebben kleine aanpassingen in de omgeving of in je eigen gedrag hier een hele positieve invloed op.

Ik hoop met mijn inzet te bereiken dat mensen ondanks tegenslagen of moeilijkheden zo voluit als mogelijk van het leven kunnen genieten.

Horizon Zorgcentrum is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Horizon Thuiszorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Back To Top